Читај ми!

Тепићева после исказа у јагодинској полицији: Има седам сведока и жртава

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић пренела је новинарима да је полицији рекла све о својим сазнањима која се тичу, наводног, подвођења девојака и жена у Јагодини у организацији председника Скупштине Општине у том граду Драгана Марковића Палме, али да није хтела да открије њихов идентитет јер не жели да их доведе у опасност.

"Ставила сам се на располагање тужилаштву, да када потпише посебну заштиту и додели статус 'посебно заштићеног сведока' свим сведоцима и жртвама, у том моменту ја ћу се укључити и бићу на располагању 24 часа дневно са свим жртвама и сведоцима, а сада их је најмање седам", рекла је Мариника Тепић новинарима након информативног разговора у Полицијској управи у Јагодини.

Истакла је да су "неке од жртава запослене у јавним предузећима, али не све".

Она је истакла да јагодинској полицији није смела да открије идентитет тих људи и подсетила да су, како каже, и у самом тужилаштву "'признали' да немају поверења у вођење поступка у Јагодини, те да су делегирали предмет у Више јавно тужилаштво у Краљеву".

Поред тога, како је навела, "Палма није трепнуо данима и нон стоп трага за сведоцима и покушава да их дискредитује и да застраши сваког ко би покушао да сведочи било као очевидац било као жртва".

"Ја нећу да му дам на тацни то задовољство", навела је Тепићева.

"Без обезбеђивања заштите и жртава и сведока, ја не могу да доводим у ризик било кога од сведока и било коју од жртава. Да сам данас изнела имена њихова овде у јагодинској полицији то овде јасно пише ја сам сигурна да би до вечерас њихова имена била на столу или у телефону Драгана Марковића Палме. Позвала сам се на чланове 103 и 104 законика о кривичном поступку који децидно кажу да тужилац и сада је све на њему има права да обезбеди статус посебно осетљивог сведока".

Тепићева тврди да би тужилац могао њих да саслушава видео-линком, скајпом или да од њих код куће узме исказ.

Као још један разлог неоткривања идентитета жртава, Тепићева је навела то што су, након њених тврдњи о Марковићевим радњама, против ње 393 особе поднеле пријаве.

Навела је да и су" Марковићева секретарица и његове блиске сараднице из Општине Јагодина укључене у организовање контаката између девојака и корисника услуга".

Тепићева је нешто мање од два сата била на информативном разговору у полицији који се обавља по захтеву тужилаштва за прикупљање обавештења и информација у вези с тим тврдњама.

Иначе, поступак у вези са овим случајем у петак је по одлуци Апелационог јавног тужилаштва у Крагујевцу из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини измештен у Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Ову одлуку је тужилаштво донело одлучујући по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

Мариника Тепић је 19. априла на конференцији за новинаре изнела оптужбе на рачун Марковића и других особа о подвођењу девојака и жена у Јагодини.

Марковић је оптужбе одбацио као лажне, тврдећи да се све то дешава јер је председника ССП-а Драгана Ђиласа претходно позвао да објасни одакле му новац на рачунима на егзотичним дестинацијама.

Више јавно тужилаштво у Јагодини је наложило полицији да прикупи инфомације и обавештења о наводима Тепићеве и да испита све особе поменуте у том случају.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво