Читај ми!

Мариника Тепић има нове сведоке, запослене у Јагодини јој најавиле тужбе

Потпредседница странке Слободе и правде Мариника Тепић изнела је у јавност, како је навела, исказ још једног сведока да је председник ЈС Драган Марковић наводно подводио малолетенице и жене. Истовремено, 393 жена запослених у јавној управи спрема кривичне пријаве против Маринике Тепић за увреду.

Мариника Тепић је рекла да је је нови сведок функционер који је годинама сведочио догађајима на којима су подвођене жене.

Према речима Маринике Тепић сведок је рекао да се то догађало током бројних политичко-привредних путовања у Паралију, Беч, Рим и Париз.

Он тврди да су се ти догађаји одвијали током прослава, а да су жене, које је Мариника Тепић назвала анимир дамама, путовале са делегацијом.

Каже да су неке од тих жена биле из Јагодине, да је међу њима било и оних које формално раде у јавним предузећима, а секретарице Драгана Марковића оптужила је да су све координисале.

Тепићева је као једног од учесника означила и градоначелника Јагодине Ратка Стевановића.

Основном јавном тужилаштву у Јагодини жене запослене у јавном сектору поднеле су 393 појединачне кривичне пријаве против Маринике Тепић.

У пријави пише да је Мариника Тепић тужена због постојања основане сумње да је извршила "кривично дело изазивања панике и нереда".

Једна од њих, помоћница градоначелника Јагодине Марија Јовановић, у изјави за РТС каже да  жене запослене у јавном сектору не могу да верују да је "једна жена на тако суров и огаван начин увредила све жене запослене у јавном сектору оптужбама да су до посла дошле путем телефона за дружење".

"Мариника Тепић је у 'Утиску недеље' рекла је да смо привођене у неким становима и собама. И да је она која се добро показала на тим дружењима дошла до посла, а оне које се нису показале, да нису ни запослене. Нама се, тј. Тужилаштву се јавило 393 жена и данас смо поднели прву кривичну пријаву против Маринике Тепић", рекла је Јовановићева.

Велико интересовање жена у Јагодини за подношење кривичних пријава је зато што су, како кажу, увређене и огорчене, а како РТС незванично сазнаје у подношењу пријава ће им се придружити и мужеви.

Нема места сензационализму, прилика да се покаже владавина права 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић рекла је да је отварање предмета у тужилаштву поводом оптужби против председника ЈС Драгана Марковића за подвођење малолетница прилика да се на делу покажу владавина права и неселективна правда.

Она је истакла да у случају какав је овај нема места сензационализму без обзира што је реч о јавној личности и да ће од реакције у било ком таквом случају зависити будуће поверење у институције и да ли ће се жене охрабрити.

Виши јавни тужилац у Јагодини Бранислав Вучковић каже да ће о евентуалном измештању поступка из Јагодине одлучивати његови надређени, и додаје да за сада за то нема законског основа.

Наводи да је у току прикупљање обавештења и да за сада нема кривичне пријаве у овом случају јер је, како каже, предмет формиран на основу навода у медијима.

Полиција у наредном периоду треба да испита све поменуте особе у том случају, да достави извештај Тужилаштву а затим ће бити одлучено да ли има места за покретње кривичног поступка, рекао је Вучковић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво