Читај ми!

Ухапшена три полицијска службеника у Србобрану због сумње на злоупотребу службеног положаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле и ПУ Нови Сад ухапсили су три полицијска службеника ПС Србобран Д. Ј. (1984), М. Г. (1990) и С. М. (1974), као и З. С. (1990) из Србобрана због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Д. Ј. се сумњичи да у марту ове године, није поступао по депеши и потрагама које су биле расписане за једном особом, већ се са њом виђао и на тај начин јој омогућио избегавање одговорности.

Такође, како се додаје, тај полицијски службеник је осумњичен да је у новембру прошле године, на путу Србобран-Фекетић, зауставио камион који се кретао правцем где постоји привремено ограничење за ту врсту возила. Он је, како се сумња, од возача камиона захтевао и примио новац чиме је возачу омогућио избегавање прекршајне одговорности.

М. Г. и С. М. се терете да су, у намери да прибаве противправну имовинску корист, од децембра 2020. до фебруара 2021. године, подстрекнути од стране З. С. омогућили му да оштети Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" Нови Сад, наводи се у саопштењу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.