Читај ми!

Поступак против три особе због напада на водитеља Милинковића

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду води поступак против три особе осумњичене за напад на новосадског водитеља Дашка Милиновића, наводи се у саопштењу достављеном РТС-у.

М. Е. (31), из Београда, осумњичен је за подстрекивање на насилничко понашање, а У. С. (25) и Н. К. (24) из Сурчина за кривично дело насилничко понашање у саизвршилаштву за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

"Осумњиченима У.С. и Н.К. ставља се на терет да су у петак 16. априла, у Новом Саду, у јутарњим часовима, испред Основне школе "Васа Стајић" пришли новинару и водитељу Дашку Милиновићу, те га је У.С. попрскао бибер-спрејом у лице, док му је Н.К. задао три ударца металном палицом у леву подлактицу, услед чега је Милиновић лакше повређен. На то их је подстрекао М.Е, понудивши им новчану награду за напад и повређивање Милиновића", наводе у тужилаштву.

У.С. и М.Е. су ухапшени у петак, и  одређено им је задржавање до 48 часова, а у суботу су саслушани у тужилаштву.

Након саслушања, на основу предлога тужиоца, Основни суд у Новом Саду им је одредио притвор. У.С. је притвор одређен због бојазни да би останком на слободи могао да настави са вршењем кривичних дела, а М.Е. због могућег утицаја на сведоке и саизвршиоце, као и због бојазни да би могао да настави са вршењем кривичних дела, наводе у саопштењу из тужилаштва.

Н.К. је у бекству и за њим се интензивно трага.

"Основно јавно тужилаштво у Новом Саду ће у даљем току поступка прикупити све доказе и предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", наводе из тужилаштва.