Читај ми!

Лончар: Изградићемо још једну болницу у Нишу

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је током посете Нишу да ће се у том граду изградити још једна болница, попут оне у Батајници, која би била ковид док траје епидемија коронавируса, а након тога би постала градска болница.

"Разговарали смо о улагањима у Ниш. Сложили смо се сви да покушамо да изградимо једну болницу, као што је она у Батајници и она која ће се градити у Новом Саду", рекао је Лончар новинарима, након откривања спомен плоче др Миодрагу Лазићу.

Министар је рекао да већ постоји и локација за ту болницу, на улазу у Ниш, са свим неопходним инфраструктурним предусловима.

"Док траје корона, та болница би била ковид, а после тога би била градска болница. Тако би се растеретио КЦ Ниш, а град би коначно имао градску болницу, као прелаз између Дома здравља и Клиничког центра", рекао је Лончар.

Додао је да је Нишу потребна још једна поликлиника, за коју ће бити урађен идејни пројекат.

Министар је указао и на проблем паркирања око Клиничког центра у Нишу, и додао да је налог да се то реши.

"Нигде на свету не постоји да аутом дођете до ординације, да оставите ауто и да се задржите колико год вам треба. Најскупљи сат је испред болница. Можете да се задржите само колико је неопходно да оставите пацијента и да изађете", рекао је Лончар.