Читај ми!

Хапшење због обмањивања грађана да уплаћују за лечење детета

Припадници МУП-а у Београду ухапсили су В. Ј. и Д. Ј. због сумње да су, како би стекли противправну имовинску корист, преварили више грађана доводећи их у заблуду да уплаћују новац за лечење оболелог детета. Полиција позива оштећене да се јаве.

Осумњичени В. Ј. (1986) и Д. Ј. (1982) се терете да су од јула 2020. до краја марта ове године у штампаним и електронским медијима објављивали апеле за помоћ лажно приказујући здравствено стање детета (2016), наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се додаје, они су, како се сумња, обмањивали оштећене да им уплаћују новац на рачуне отворене у више банака и на тај начин стекли противправну имовинску корист.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара у саизвршилаштву, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Пошто се сумња да има више оштећених, полиција позива грађане који су преварени на овај или сличан начин да се јаве на бројеве телефона: 011/279-75-17 и 064/892-78-44.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара