Читај ми!

Одређен притвор бившем заменику начелника СБПОК-а

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана бившем заменику начелника Службе за борбу против организованог криминала Горану Папићу, који се сумњичи за трговину утицајем.

 Папић је претходно негирао на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду да је својим утицајем у МУП-у ургирао да се истог дана једној особи, која је сада у притвору, врати претходно привремено заплењени блиндирани аутомобил.

На предлог тужилаштва, њему је одредио притвор судија за претходни поступак да не би утицао на сведоке, саопштио је Виши суд.

На ову одлуку Горан Папић и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана.

Портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић прецизирала је за Танјуг да је он саслушан због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и додала да ће тужилаштво спровести даљу истрагу.

За кривично дело трговина утицајем је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Како се сумња, Горан Папић је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Медији су пренели да је у питању возило Марка Миљковића који се заједно са Вељком Беливуком терети да је организатор криминалне групе која се сумњичи за убиства, препродају дроге, држање оружја. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара