Читај ми!

Суђење возачу Зорана Бабића, изношење завршних речи одложено за наредни претрес

У нишком Основном суду настављено је суђење возачу "Kоридора Србије" Д. С. за удес на наплатној рампи "Дољевац" у којем је, у јануару 2019. године, једна особа погинула, а пет теже и лакше повређено.

Иако се очекивало да на овом рочишту завршне речи изнесу адвокати одбране, адвокати оштећених и Тужилаштво, то је одложено за наредни претрес.

Разлог је то што се на суђењу није појавио последњи сведок, полицајац Никола Митић, који је први стигао на место несреће 31. јануара 2019. године. Због недоласка на рочиште суд га је казнио са 50.000 динара.

Пред судом је своје тумачење изнео Борис Антић, председник Kомисије за вештачење са Саобраћајног факултета у Београду, који је истакао да та комисија остаје при ранијим закључцима о условима у време несреће, који су и достављени суду.

Тужилаштво је раније затражило да се окривљеном Д. С. изрекне затворска казна од пет година и да му пет година буде забрањено управљање моторним возилом.

У аутомобилу "Kоридора Србије", који је великом брзином улетео у простор наплатне рампе "Дољевац", где су два аутомобила већ стајала, налазио се и директор тог предузеће Зоран Бабић.

На суђењу у Основном суду у Нишу приказана су четири снимка надзорних камера са наплатне рампе "Дољевац", од којих један показује дешавања у време несреће, а прекида се на два минута, тако да се судар који се догодио у 8.31 не види.

Наставак суђења и изношење завршних речи заказани су за 21. април у 11 сати.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво