Читај ми!

Беливуков сарадник Марко Андрић признао кривицу у Нишу

Осумњичени припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука Нишлија Марко Андрић, звани Кузман, признао је кривицу за недозвољено држање пиштоља и с Основним јавним тужилаштвом у Нишу закључио споразум који је прихватио суд и потврдио пресудом.

На основу споразума о признању кривичног дела, Основни суд у Нишу осудио је Андрића на годину и два месеца затвора и новчану казну од 100.000 динара, наводи се у информацији суда достављеној Танјугу.

Истог дана, 4. фебруара, када је ухапшен Беливук и остали припадници његове групе, Андрић је ухапшен у Нишу због поменутог пиштоља који је пронађен у претресу његовог стана.

Након потврде споразума са тужилаштвом Андрићу је укинут притвор у Нишу, али му је активиран притвор по решењу Специјалног суда у Београду од 6. фебруара, као члану "Беливукове екипе", против које Тужилаштво за организовани криминал води истрагу за најтежа кривична дела.

Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал Андрић се терети да је припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се заједно с њима терети и да је извршио једно тешко убиство.

Беливук и Марко Миљковић лично се сумњиче за три кривична дела тешко убиство, поред злочиначког удруживања и трговине дрогом.

Неколико дана након хапшења осумњичених, објављени су снимци телефонског разговора у којем Андрић чита поруке Вељка Беливука са "скремблованог" телефона.

Поменути снимци разговора објављени су у емисији Хит твит на ТВ Пинк, у којој је начелник Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Богдан Пушић потврдио  да се у снимку разговора чује Андрић како чита Беливукове поруке са "скремблованог" телефона.

Пушић је прецизирао да Андрић на првом снимку упућује упозорење жртви Милану Љепоји, а у другом његовој екипи "да више нису мете и да неће више да се бакћу са њима након обављеног посла".

У питању је наводни план за ликвидацију Љепоје, некадашњег припадника банде "Пинк пантери".

Љепоја је једна од жртава за чије се брутално убиство сумњичи Беливук, Миљковић и његова екипа.

Осумњичени су и за убиства Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића.

Поред Беливука, Миљковића и Андрића, као припадници ове групе осумњичени су: М. Б. (36), М. Б. (32) и В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29).