Читај ми!

Тужилац тражи продужење притвора за Беливука, одлука сутра

Тужилаштво за организовани криминал затражило је од суда да продужи притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који се терете за најтежа кривична дела, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и осталима 30 дана притвора истиче у суботу, 6. марта, па би одлуку о притвору сутра требало да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а Тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А. Ш., код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге, сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32) и В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29).

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво