Читај ми!

Тужилаштво поднело оптужни предлог против организатора журке на Ташмајдану

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против двојице одговорних за организовање масовне журке у клубу "Маск машин" на Ташмајдану 13. фебруара, на којој је затечено више од 700 гостију и поред епидемиолошких мера забране рада угоститељских објеката после 20 часова и масовних окупљања.

Оптужени су директор фирме Г. М. и власник Л. Д. за кривично дело "непоступање по здравственим прописима за време епидемије", за које је запрећена новчана или казна затвора до три године.

Тужилаштво је предложило да обојицу осуди на по шест месеци затвора, а да Г. М. изрекне забрану обављања деланости од пет година.

Против Ф. А. који је био обухваћен кривичном пријавом - пријавом полиције - пријава је одбачена јер нема основа сумње да је починио кривично дело, кажу за Танјуг у тужилаштву.

Г. М, који је директор фирме, терети се јер је морао да зна за журку, коју је, како се сумња, организовао Л. Д, који, иначе, преко друштвених мрежа позива и све организује у договору са директором.

Они су на саслушању у тужилаштву негирали кривицу за организацију ове журке, тврдећи да је нису организовали, да нису били присутни и да не знају ко је то урадио.

Након саслушања одређен им је притвор, док је Ф. А. одмах пуштен на слободу.

Током истраге која је спроведена против њих, тужилаштво је исптало двадесетак сведока.

Оптужени нису били раније осуђивани.

Журку је открила Kомунална милиција у сарадњи са Полицијском управом за град Београд и ПС Палилула у суботу 13. фебруара, после 22 сата, вршећи контролу о поштовању мера угоститељских објеката.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи