Читај ми!

Поново одложена завршница суђења у случају Поточари

Завршница суђења двојици полицајаца осумњичених за одавање службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима, у јулу 2015. године када је био нападнут, поново је одложена у Вишем суду у Београду.

До одлагања је дошло због изостанка једног од оптужених, који је преко адвоката поднео медицинску документацију о разлогу изостанка.

Прошли пут је завршница одложена јер је одбрана тражила изузеће поступајућег судије и председника суда, а ти захтеви су у међувремену одбијени и одбачени.

Излагање завршних речи предвиђено је за наставак суђења 7. априла.

Иначе, комплетно суђење, одржава се без присуства јавности, због заштите "националне безбедности и оправданог интереса у демократском друштву", односно ради чувања тајности података који представљају службену тајну.

Након завршних речи, суд ће заказати објаву првостепене пресуде.

Јавно ће бити објављена само изрека пресуде без образложења, такође због заштите тајности података.

У овом случају суди се полицајцима Милану Думановићу и Младену Трбовићу који се терете за кривично дело одавање службене тајне. Сумња се да су у изјавама медијима одали службену тајну у вези са својим радом у Поточарима.

Били су ухапшени 31. децембра 2016, а 7. фебруара су пуштени да се бране са слободе.

Детаљи оптужнице нису јавно саопштени, а према писању неких медија, сумња се да су Трбовић и Думановић у изјавама за Ал Џазиру Балканс 11. октобра навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старешина, без легитимација и наоружања, послати на тајни задатак у Поточаре 11. јула 2015. године, када се догодио напад на тадашњег српског премијера.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи