Читај ми!

Одређен притвор полицајцима у случају "Беливук"

Специјaлни суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двојици полицајаца П. Ј. и Б. В., које сумњиче да су покушали да прикрију доказе током претреса просторија осумњичених припадника организоване криминалне групе коју предводе Вељко Беливук и Марко Миљковић, али и да задрже пронађени новац.

Притвор им је одредио судија за претходни поступак због опасности од бекства и да не би утицали на сведоке, саопштио је суд.

Претходно, Тужилаштво за организовани криминал затражило је од суда да одреди притвор двојици осумњичених полицајаца. 

На одлуку судије полицајци и њихови адвокати могу да уложе жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Њих двојица су саслушани прошле ноћи пред тужиоцем због сумње да су као саизвршиоци за кривично дело "помоћ извршиоцу након извршења кривичног дела".

Један од њих се бранио ћутањем, док је други износио одбрану.

Полиција је након хапшења саопштила да се П. Л. и Б. В. сумњиче да су 4. фебруара приликом претреса стана и других просторија у склопу акције хапшења осумњичених да су чланови организоване криминалне групе коју су предводили Беливук и Миљковић свесно и вољно "површно претресли један стан како не би пронашли предмете кривичног дела".

Полиција је, међутим, накнадним претресом стана у њему пронашла пиштољ.

Такође, полицајци се терете да нису одузели новац који је пронађен у стану приликом претреса, "иако је био предмет кривичног дела и наведен у наредби о претресању".