Читај ми!

Вулин: У току финансијска контрола имовине групе око Беливука

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да се припрема наставак операције која је почела хапшењем групе око Вељка Беливука и додао да је у току финансијска контрола њихове имовине.

"У овом тренутку док се криминална група Беливук-Миљковић налази у затвору спроводе се истражне радње. Наша јединица која се бави финансијским контролама проверава њихову имовину. Већ је ставила забрану на отуђење, располагање имовином свих припадника организоване криминалне групе и тако ћемо увек радити", рекао је Вулин у Скупштини Србије.

Он је додао да криминал обично за свој првенствени интерес има прибављање противправне имовинске користи и да држава жели да покаже да се то не исплати.

"Kада вам држава једног дана дође, а увек дође по вас и одузме вам то због чега сте продали душу ђаволу, онда схватите да нема никаквог смисла бавити се криминалом, јер нећете то моћи да пренесете ни на своје породице, ни на своју децу, да сте заправо својим криминалом највише казнили њих", рекао је Вулин.

Министар је најавио да ће се акције наставити и да се припрема наставак већ започете операције.

"Са поносом могу да кажем председник Александар Вучић инсистира и код МУП-а и код БИА да нема заштићених, да можемо и морамо у складу са законом да радимо свој посао и да нико није толико моћан да буде недодирљив, као и да његово кршење захтева може да буде опроштено", навео је Вулин.

Kако каже, када имате таквог председника и таквог врховног команданта "онда није тешко да радимо ово што радимо".

Што се тиче хапшења двојице припадника МУП-а, који се сумњиче да су покушали да прикрију доказе током претреса просторија осумњичених за припадност организованој криминалној групи, Тужилаштво за организовани криминал затражило је од суда да им одреди притвор.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво