Читај ми!

Вељку Беливуку и припадницима његове групе одређен притвор до 30 дана

Специјални суд одредио је притвор до 30 дана Вељку Беливуку и припадницима његове групе, који се сумњиче за низ тешких кривичних дела.

Притвор им је одређен из свих законских разлога – због опасности од бекства, бојазни да ће утицати на сведоке и сакрити или уништити доказе, поновити кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности и висине запрећене казне за кривична дела за која се терете, саопштио је суд.

Одлуку о притвору донео је судија за претходни поступак, а на њу осумњичени и њихови адвокати имају право да уложе жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Беливук и чланови његове групе ноћас су саслушани у Тужилаштву за организовани криминал које ће спровести истрагу против њих због низа тешких кривичних дела за која се терете.

Према писању неких медија, Беливук и остали махом су се бранили ћутањем, уз негирање кривичних дела.

Они се сумњиче да су као припадници организоване криминалне групе починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство и отмица.

Поред Беливука притвор је одређен и М. М., Д. Т., Н. Ј., В. Д., В. Г., С. С., Б. К., М. Б., М. Б., А. В., Н. Л., Н. С., М. Т., Ф. И., Н. Ф., Ж. К., С. Л., Н. Б. и В. Г.

Међу ухапшенима и Беливукова супруга, која је наводно у другом стању.

Приликом претреса станова и других просторија на тридесетак локација, које су користили осумњичени, пронађени су предмети и трагови извршених кривичних дела, саопштио је МУП.

Према писању медија јуче су извршени претреси на још неким локацијама и ухапшене су још три особе у Панчеву, које се повезују са овом групом.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво