Читај ми!

Поледица изостао, суђење одложено за март

Суђење бившем државном секретару, сада заменику министра енергетике и рударства Миограду Поледици, као и још петорици оптужених за злоупотребе службеног положаја у вези са јавним набавкама, одложено је Специјалном суду у Београду због изостанка Поледице.

Према лекарској документацији коју су суду доставили његови браниоци, он је изостао због болести. Почетак суђења је одложен за 8. март.

Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал, Поледица се терети да је као државни секретар у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Оптужним предлогом обухваћен и бивши директор в. д. директор "Инфраструктуре железница Србије" Мирољуб Јевтић, као и Бранимир Алимпић, Зоран Станојевић, Мирко Међа и Предраг Ћурчић.

Јевтићу, Алимпићу и Чурчићу ставља се на терет да су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се Поледица терети да им је у томе помогао.

Међо и Станојевић се терете за по једно продужено кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Станојевић је директор привредног друштва за грађење, ремонт и одржавање пруга ЗГОП, а Међо директор фирме "Инграп Омни".

Алимпић и Ћурчић су запослени у предузећу Инфраструтуре железнице.

Детаљи оптужног предлога нису још званично саопштени.

Против њих је спроведена истрага због сумње да су извршили поменута кривична дела од августа 2018. до маја 2019. године.

Медији су раније пренели да се они сумњиче у вези са реконструкцијом пруге преко Панчевачког моста.

Мирољубу Јевтићу у фебруару треба да почне суђење у другом поступку, који се води због сумње да је примио мито од 10.000 евра.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи