Читај ми!

Стефан Ђурић Раста се нагодио за годину дана кућног затвора

Репер Стафан Ђурић Раста закључио је са Вишим јавним тужилаштвом у Београду споразум према којем је признао недозољено држање дроге за личну употребу и пристао на казну од годину дана кућног затвора.

Признао је кривично дело недозвољено држање опојних дрога за личну употребу, потврђено је Танјугу у тужилаштву.Уколико овај споразум потврди суд биће му укинут притвор у којем је од хапшења у октобру када је са њим ухапшен и Б. Л.

Код њих је полиција пронашла извесну количнину сканка и кокаина.

Након тромесечне истраге Вишег јавног тужилаштва, током које су све време били у притвору због сумње да су извршили теже кривично дело - препродају дроге, против њих је поднет суду крајем прошле године оптужни предлог за недозвољено држање дроге.

За ово лакше дело запрећена је новчана казна или затвор до три године.

Овај случај је данас прешао у надлежност Првог основног суда.

Судија за претходни поступак је споразум проследио Првом основном тужилаштву, које треба да се изјасни да ли се слаже са споразумом након увида у списе предмета.

Споразум је закључио и Б. Л.

Ђурић и Б.Л. су у притвору од хапшења почетком октобра, а последњи пут им је притвор продужен одлуком Апелационог суда у Београду крајем децембра и по тој одлуци је предвиђено да може да траје до 27. јануара да не би поновили кривично дело у кратком року.

Против Ђурића и Б. Л. Више тужилаштво у Београду спровело је истрагу због сумње да су извршили кривично дело - недозовљена произвођња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена казна од три године до 12 година затвора.

Тужилаштво је дуго чекало резултат вештачења, које је вероватно определило одлуку о кривичном делу за које је оптужен.

Ђурић се на саслушању у тужилаштву након хапшења бранио да је пронађени сканк користио за сопствену употребу, међутим тужилаштво му тада није поверовало.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се