Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Ухапшен Србин из Пећи под изговором да је одговоран за ратни злочин

Под изговором да је одговоран за ратни злочин, Светомир Бачевић ухапшен је у општини Пећ, на Kосову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Како су навели, Бачевићу је обезбеђен бранилац, а Канцеларија ће пратити његов случај и поступање према њему.

Светомир Бачевић, родом из села Бело поље у општини Пећ, живи као расељено лице у Горњем Милановцу.

На Kосово и Метохију дошао је како би извадио лична документа, али је приведен у полицијску станицу у Пећи и након обављеног информативног разговора пребачен је у Приштину.

"Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује још једну кампању застрашивања српског народа на Kосову и Метохији, у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ", наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Како додају, по среди је нови удар на Србе у јужној покрајини, а последњих година на мети приштинских институција посебно су се нашли повратници и повратничке породице.

"То недвосмислено сведочи да у Приштини не постоји спремност, нити воља за омогућавање мирног и безбедног повратка расељених Срба са KиМ и да Срби очигледно нису добродошли", навела је Канцеларија за КиМ. 

Ово није први пут да се повратници на Kосово и Метохију суочавају са оваквом врстом угрожававања безбедности и интегритета.

У претходним таквим акцијама показало се да су скоро сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини.

"Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се Срби на Kосову и Метохији држе у сталном стању страха и неизвесности", закључује се у саопштењу.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво