Читај ми!

БиХ тражи изручење Дарка Елеза због организованог криминала

Министарство правде Босне и Херцеговине затражило је од Србије изручење свог држављанина Дарка Елеза, који је ухапшен јуче у Београду, по међународној потерници Интерпола Сарајево. Министарство правде Србије потврдило да је примило молбу за изручење Елеза.

Елез је након хапшења приведен Специјалном суду у Београду, где му је судија за претходни поступак одредио екстрадициони притвор због опасности од бекства.

Суд прецизира да је Елезу одређен привремени притвор до 18 дана.

"Привремени притвор ће се укинути ако молба за изручење и документација наведена у члану 4 Уговора између Републике Србије и Босне и Херцеговине о изручењу не буду достављене у року од 18 дана од дана притварања", наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду.

Притвор му може бити продужен до 40 дана, до достављања комплетне документације.

Виши суд је указао да се молбом Министарства правде Босне и Херцеговине тражи изручење Елеза ради вођења кривичног поступка и суђења пред судом БиХ због кривичног дела организованог криминала.

Елез је 2012. у Београду правоснажно осуђен на девет година затвора, као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела.

У Сарајеву је 2013. године подигнута још једна оптужница против њега за више кривичних дела организованог криминала.

Министарство правде: Стигла молба за изручење Елеза

Министарство правде Србије данас је примило оригиналну молбу Босне и Херцеговине за изручење Дарка Елеза са пратећом документацијом, речено је Танјугу у Министарству.

Молба и документација ће у најкраћем року бити достављена надлежном суду на даље поступање, додају у Министарству правде.

Такође указују да је Министарство јуче, 21. децембра, путем Интерпола добило молбу Министарства правде БиХ за изручење Елеза (40), који је одмах након тога лишен слободе по налогу суда.

Судија за претходни поступак му је одмах након тога одредио такозвани привремени притвор због опасности од бекства.

Молбом Министарства правде БиХ тражи се изручење Елеза ради вођења кривичног поступка и суђења пред тамошњих судом због кривичног дела организираног криминала.

Елез је 2012. у Београду правоснажно осуђен на девет година затвора, као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и цинила друга кривична дела.

У Сарајеву је 2013. године подигнута још једна оптужница против њега за више кривичних дела организованог криминала.

Дарко Елез има пасоше и Србије и БИХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара