Читај ми!

Драма на Келебији, покушао да побегне са више од 80.000 евра

Приликом царинске контроле, возач камиона узео горњи део тренерке испод креветског душека, искочио из кабине и почео да бежи. Врло брзо је савладан, а у џеповима тренерке налазиле су се четири коверте са укупно 81.000 евра.

Наиме, цариници су јуче око 11 часова на основу међусобних пријава двојице возача да у камионима кријумчаре дрогу, заједно са колегама из граничне полиције кренули да изврше детаљан преглед.

Када су дошли до једног од камиона, домаћих регистарских ознака, који је био у излазној колони формираној ка прелазу Келебија, 42-годишњи возач из Врњачке Бање рекао им је да је камион празан и да је кренуо на утовар робе у Пољску.

Након детаљног прегледа товарног дела који је заиста био празан, цариници су затражили да возач отвори и кабину како би и она била прегледана.

Возач је то учинио, ушао унутра, извукао испод креветског душека горњи део тренерке, са којим је искочио из кабине и почео да бежи.

Врло брзо је савладан, након чега се испоставило да је разлог за такву реакцију било то што су се у џеповима поменуте тренерке налазиле четири коверте са укупно 81.000 евра.

Како није имао никакву документацију о пореклу готовине коју је крио испод душека, враћена му је дозвољена сума од 10.000 евра, док ће о остатку новца одлучивати надлежни суд у прекршајном поступку.