Читај ми!

Иван Контић саслушан код судије, тврди да није побегао из Србије

Иван Контић, осумњичен за брутално премлаћивање Миљана Мандића, саслушан је пред судијом за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду након чега је враћен у притвор Окружног затвора. Тврди да није побегао из Србије, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања поступка против њега.

Контић је дао исказ судији на околности које се тичу притвора, а одлука о притвору ће бити донета сутра, прецизирала је за агенцију Танјуг портпарол суда Јелена Остојин.

Контићу је притвор одређен у септембру док је био у бекству, а сада треба да буде одлучено да ли та одлука остаје на снази, с обзиром на то да тужилац сматра да постоји опасност од бекства.

Контићеви браниоци су међутим оспоравали постојање било ког разлога за притвор , тврдећи да не постоји основана сумња да је извршио кривицно дело покушај убиства. 

"Та оптужба је само мртво слово на папиру без иједног јединог доказа. Из списа предмета је очигледно да се у ту суботу 12. септембра поступало кршењем свих правила поступка од свих тадашњих учесника у поступку у једној очигледно хаотичној атмосфери под огромним притиском", рекла је Контићева адвокатица Зора Добричанин Никодиновић.

Подсетила је да је Контић након хапшења у Подгорици у октобру тражио да буде изручен Србији по скраћеном поступку из Црне Горе.

"Нигде није бежао"

Контићева адвокатица је рекла за агенцију Танјуг да је он отишао код родитеља у Црну Гору време кад није било никаквог кривичног поступка против њега.

"Петнаест дана након догађаја је Контић боравио у Новом Саду и водио нормалан живот и нико га поводом тога није тражио. Нигде није бежао", истакла је Добричанинова.

Апеловала је на поштовање презумпције невиности која је, како каже, према њему много пута брутално прекршена од готово свих који су се "дохватили његовог имена у претходна три месеца".

Контић ће пред тужиоца бити изведен у петак, 11. децембра у 13 сати ради саслушања у вези са кривичним делом за које се терети, речено је Танјугу у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, које води истрагу против њега због сумње да је 24. августа бриталним премлаћивањем Миљана Мандића покушао да га убије.

Контић ће пред тужиоцем моћи да изнесе своју одбрану, коју је најавио након хапшења у Подгорици.

Ухапшен 11. октобра у Подгорици

Иван Контић је у уторак изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана скривања. Након тога Министарство правде Србије је упутило молбу за његово изручење, а он је дао сагласност да буде изручен.

Контић се сумњичи да је 24. августа премлаћивањем Миљана Мандића покушао да га убије. Тужилаштво у Новом Саду терети га за кривично дело убиство у покушају.

Миљан Мандић је као оштећени раније испитан у тижилаштву.

Осумњичене још две особе

Заједно са Контићем, осумњичени су у овом случају О. Л. и Л. В, који се сумњиче за кривична дела учествовање у тучи, односно помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела.

Месец дана су били у притвору, а средином окробра су пуштени да се бране са слободе.

Новосадска полиција је раније саопштила да се Контић сумњичи да је 28-годишњем младићу задао више удараца у пределу главе и тела, услед чега је он изгубио свест, а након тога му је поломио "обе подлактице".

Овај случај изазвао је велику пажњу јавности након што је 11. септембра на друштвеним мрежама објављен видео снимак на коме се види пребијање младића.

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се