Читај ми!

Шабац, ухапшене три особе осумњичене за трговину људима

Полиција је у Шапцу ухапсила три особе из околине тог места због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Полиција је у Шапцу у сарадњи с Вишим јавним тужилаштвом ухапсила В. Г. (1963) и Е. Г. (1971) из околине Шапца и Н. О. (1979) из околине Владимираца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду, користећи тешке прилике женских особа, организовали њихову сексуалну експлоатацију у циљу прибављања противправне имовинске користи.

Полиција је, по наредби Вишег суда у Шапцу, извршила претрес једног пословно-стамбеног објекта у Мајуру, где је затекла четири девојке које су, како се сумња, пружале сексуалне услуге и три мушкарца који су били корисници сексуалних услуга.

Претресом просторија пронађено је и уз потврду одузето 21.840 евра, 850 швајцарских франака, 2.080 долара, 820 куна, 700 конвертибилних марака и 42.000 динара. 

Увиђај је извршио дежурни заменик Вишег јавног тужилаштва у Шапцу.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.