Читај ми!

Осумњиченима за убиство Бојана Мирковића у Белвилу одређен притвор

Виши суд у Београду одредио је притвор осумњиченом да је непосредни извршилац убиства Бојана Мирковића (34), као и за још двојицу осумњичених у овом случају.

Притвор је Л.Т одређен по свим законским основима- због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком року и због узнемирења јавности, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Татјана Тешић.

Према Д.K. притвор је одређен због опасности од бекства, да не би поновио кривично дело у кратком року и због узнемирења јавности, а према Ф.И. због опасности од бекства и због узнемирења јавности, додала је Тешић.

На решење о одређивању притвора окривљени и њихови браниоци могу да уложе жалбу кривочном ванрасправном већу у року од три дана.

Л.Т. (22), и Д.K. који се сумњичи за саучесништво у убиству, синоћ су се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду брани ћутањем, док је Ф.И. осумњичен за помагање, негирао кривично дело, али није желео да одговара на даља питања тужиоца.

Д.K.(32) се сумњичи да је заједно са Л.Т, Б.K. и И.Н., који су ухапшени у суботу, по претходном договору, учествовао у убиству Мирковића.

Он је, како се сумња, телефоном за криптовану комуникацију јављао Л.Т. тачно кретање и локацију Мирковића пре убиства.

Осумњичени Ф.И.(29) држављанин Црне Горе, терети се да је са умишљајем помагао у извршењу овог кривичног дела, тако што је обећао Л.Т. да ће га након убиства сакрити.

То је, како се сумња, учинио 23.новембра 20. године, када је покушао да Л.Т. возилом пребаци на територију Босне и Херцеговине.

Њих тројица су ухапшени у понедељак, а двојица осумњичених за саучесништво ухапшена су у суботу.

То су И.Н. (39) из Никшића са боравиштем у Београду и Б.K. (37) из Београда. Њима је након саслушања одређен притвор.

Они се заједно са Л.Т и Д.K. терете за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, с тим што се Л.Т. ово дело ставља у стицају са недизбољеним носењем оружја.

Мирковић је убијен 12. новембра у гаражи зграде у Белвилу, а убице су тада успеле да побегну.

Kод себе је тада имао лажна документа на друго име.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи