Читај ми!

Одређен притвор осумњиченима за убиство Мирковића у "Белвилу"

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двема особама осумњиченим за саучествовање у убиству Бојана Мирковића пре десет дана у београдском насељу "Белвил".

МУП је претходно саопштио да је полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом ухапсила И. Н. (1981), рођеног у Никшићу, с пријављеним пребивалиштем у Београду, као и Б. К. (1983) рођеног и с пребивалиштем у Београду, док се за још једним лицем интензивно трага. 

Према Б.К. притвор је одређен по свим законским основима, због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело, као и због узнемирења јавности, рекла је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.  Додала је да је за И.Н. притвор одређен да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело и због узнемирења јавности.

Њих двојица, заједно са још једним лицем чија је идентификација у току, терете се за кривично дело тешко убиство на свиреп и подмукао начин у саизвршилаштву, саопштила је портпарол тужилаштва Ирена Бјелош. За то кривично дело запрећена је казна доживотног затвора.

Непосредни извршилац убиства за сад НН лице које се након извршења дела са лица места удаљило бициклом.

И.Н. је на саслушању негирао извршење кривичног дела и није даље износио своју одбрану, а осумњичени Б.К. је изнео своју одбрану и у свему оспорио радње за које се терети.

Тужилаштво, које је тражило притвор, сумња да су осумњичени од почетка новембра месеца до дана егзекуције 12. новембра, пратили Мирковића помоћу посебног уређаја како би лоцирали његово кретање. То су радили због ликвидације сада покојног Бојана Мирковића ( 34 ) који је у гаражи зграде у "Белвилу" на Новом Београду погођен с најмање осам метака из ватреног оружја. Код себе је том приликом имао лажна документа на друго име, а убице су успеле да побегну.

Предлог за притвор је стављен из свих законских разлога. Приликом стављања предлога за притвор, јавна тужба је између осталог имала у виду тежину кривичног дела, начин извршења, чињеницу да је дело извршено у току дана, у густо насељеној стамбеној згради, у тренутку када је на том месту циркулисао велики број људи односно грађана, као и свирепост и подмуклост у начину његовог извршења. 

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају даљи рад на расветљавању свих околности тог случаја.

Вулин: Мафијашко убиство узнемирило грађане 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је саопштио да је у насељу Белвил 12. новембра убијен Бојан Мирковић и да је то, како је навео, мафијашко убиство узнемирило је све грађане престонице.

Истакао је да су се припадници МУП-а, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, веома приближили коначном расветљавању и тог убиства.

"Александар Вучић је објавио рат мафији. Министарство унутрашњих послова и сви његови припадници га озбиљно и упорно воде. Хоћу да се захвалим свим припадницима Министарства унутрашњих послова на овако успешном раду", изјавио је Вулин.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво