Читај ми!

Шарићу правоснажно 15 година затвора за шверц кокаина

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду којом је Дарко Шарић у Специјалном суду осуђен на 15 година затвора, као организатор групе која се терети за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

На исту казну затвора осуђен је и Горан Соковић, који је у бекству и којем се судило у одсуству, наводи се у одлуци Апелационог суда.

Апелациони суд је њима потврдио казне из првостепене пресуде, мада је променио квалификацију кривичног дела, док је осталим туженима казне махом незнатно смањио или повећао.

Шарић је у притвору од предаје српским властима 18. марта 2014. године, а претходно је био пет и по година у бекству.

У образложењу одлуке о казни за Шарића, суд је навео да је олакшавајућа околност за њега што је породични човек, али да је као отежавајућу околност ценио што је "криминална активност којом је остварена организација на планетарном нивоу, која је кроз континуиране активности баратала са неспорно утврђено великим количинама кокаина".

Притом је имао у виду и Шарићев ранији живот, али то није узето у обзир приликом одмеравања казни.

"Имајући у виду значај отежавајућих околности које је утврдио на страни овог окривљеног олакшавајуће околности нису могле бити од таквог значаја да би то довело до блаже казне од максимално запрећене законом, те је осуђен на казну затвора у трајању од 15 година", навео је Апелациони суд.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво