Читај ми!

Претрес у кући Хашима Тачија код Приштине

Међународна полиција и Еулекс спроводе рацију у кући и око дворишта куће Хашима Тачија у Чаглавици код Приштине. Истражиоци претресају и кућу Реџепа Сељимија у Приштини.

Истражиоци Еулекса од јутрос претресају кућу Хашима Тачија, против којег је јуче потврђена оптужница Суда за злочине ОВК.

"У току је спровођење операција Специјализованог тужилаштва на Косову. Операције Специјализованог тужилаштва одвијају се уз подршку Полиције Косова и Европске мисије за владавину права на Косову (ЕУЛЕКС). Подробније информације ће бити достављене ускоро", саопштено је из Специјалног суда.

Такође, истражиоци Еулекса претресају у Приштини кућу једног од некадашњих регионалних команданата ОВК, који је функционер покрета Самоопредељење, Реџепа Сељимија, против којег је такође потврђена оптужница.

Бивши политички лидер тзв. Ослободилачке војске Косова Хашим Тачи и двојица његових некадашњих блиских сарадника Кадри Весељи и Реџеп Сељими пребачени су јуче авионом у Хаг, где ће се суочити са оптужницама за ратне злочине које је против њих подигао Специјални суд за злочине ОВК.

Тачи је јуче, одмах по потврђивању пресуде, поднео оставку на место председника привремених приштинских институција.