Читај ми!

Еулекс ухапсио Јакупа Kраснићија, бивши портпарол ОВК стигао у Хаг

Специјализована већа Косова са седиштем у Хагу саопштила су да је Јакуп Краснићи доведен у притворску јединицу након што су га ухапсиле полицијске снаге Еулекса на Косову и Метохији. Против бившег портпарола ОВК претходно је потврђена оптужница Специјалног суда.

Специјализована већа Косова са седиштем у Хагу потврдило је да је Јакуп Краснићи доведен у њихов притворски објекат.

Такође је наведено да је Краснићијево хапшење, уз подршку полиције Еулекса, извршило Специјализовано тужилаштво, на основу потврђене оптужнице за ратне злочине и злочине против човечности, а налоге за хапшење и довођење издао је судија за претходни поступак Специјализованих већа Kосова.

Девет сати је трајала акција специјалаца Еулекса а из његове куће су однета пронађена документа и компјутер, јавља дописник РТС-а.

Kраснићи је иначе већ испитиван у Хашком суду. Kраснићи је други високи припаднилк бивше Ослободилачке војске Kосова којег хапсе и одводе у Хаг. Тамо је већ Саљих Мустафа, један од регионалних вођа бивше ОВK на подручју Подујева и против њега је отворен судски процес.

Kраснићи је био портпарол при главном штабу бивше ОВK и био одговоран за подручје Глоговца, заједно са Фатмиром Љимајем.

После рата је био председник косовске скупштине.

Претпоставља се да је на оптужници на којој су и остали чланови Главног штаба - попут Хашима Тачија, Kадрија Весељија и других.

Из хашког суда су реаговали и навели да се ради о спекулацијама. Дакле, и када су у питању Тачи и Весељи, и ту очекујемо развој догађаја.

У тој оптужници се наводи да су Хачим Тачи, Kадри Весељи и други, осумњичени за скоро 100 убистава, а да су жртве Албанци, Срби, Роми и особе других националности, као и политички противници.

Kосовска влада саопштила је да ће поштовати акцију Еулекса, јер је Специјални суд део косовског правосудног система.

У хашком суду за сада су четворица припадника бивше Ослободилачке војске Kосова. Хисни Гуцати и Насим Харадинај одведени су у Хаг због објављивања докумената који су процурели из Хашког суда.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво