Читај ми!

Српски држављанин сагласан да буде изручен Сједињеним Државама

Виши суд у Београду утврдио је да су испуњене претпоставке за изручење српског држављанина А. С. Сједињеним Америчким Државама. Он је, приликом саслушања крајем септембра, изјавио у суду да жели да буде изручен САД по поједностављеној процедури.

О молби САД за изручење осталих 10 осумњичених за рачунарске преваре преко разних инвестиционих платформи још није одлучено, јер су се они противили изручењу, речено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

С обзиром на то да је А. С. сагласан са изручењем САД, изостаће подношење жалбе, и о његовом изручењу ускоро ће одлучити министар правде Србије који треба да дâ сагласност за то.

Ово је прво изручење српског држављанина Сједињеним Државама у складу са билатералним Уговором о изручењу између Републике Србије и САД потписаном пре две године.

Осумњичени за међународне рачунарске преваре, саслушани су 30. септембра пред судијом за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду, и тада им је продужен притвор у којем су од хапшења крајем јула.

Они су ухапшени у заједничкој акцији домаћих истражних органа и америчког ФБИ-ја, због сумње да су организованом преваром, преко лажних инвестиционих платформи, прибавили противправну имовинску корист од преко 70 милиона долара.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво