Читај ми!

Оптужени радници и ватрогасац за пожар на Ади Хуји 2017.

Прво основно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против три запослена у погону "Енергетика" у кругу предузећа "Фабрике хартија Београд" на Ади Хуји и једног ватрогасца који се терете за нестручно и неадекватно поступање у гашењу пожара, у ком су у јулу 2017. године живот изгубиле две особе, а шест задобило телесне повреде.

Оптужним предлогом обухваћени су шеф погона у "Енергетици" Д. П., котловођа М. Б., први помоћник котловође С. И. и дежурни ватрогасац М. K.

Терете се за кривично дело - тешко дело против опште сигурности, а Тужилаштво је предложило да им суд изрекне казне не мање од годину дана затвора.

У оптужном предлогу, који је објављен на сајту тужилаштва, наводи се да су окривљени 19. јула 2017. године између 6.15 и 7.02 нестручним и неадекватним поступањем у процесу гашења пожара и неблаговременим позивом ватрогасне јединице изазвали опасност за живот и тело људи.

Пожар је, како се наводи, избио услед самозапаљења угљене прашине наталожене на металној каналици са електричним проводницима у бункеру за угаљ котларнице погона.

У пожару су страдали припадници Удружења за ванредне ситуације "Београд", ВСЈ Звездара М. Р. и радник обезбеђења фирме "Авала стар д.о.о." М. Ј., док су повређени запослени у фабрици С. Ј. и ватрогасци Д. З, З. Ђ., С. С., М. Љ. и Р. В.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво