Читај ми!

Четрнаест породица остало без крова над главом након пожара у Бачу, општина обећава помоћ

У пожару који је јутрос око 3.00 избио у насељу Економија 1 у Бачу, изгорела је цела стамбена зграда, а 14 породица остало је без крова над главом. Жртава није било, али је материјална штета велика.

Седамнаест ватрогасаца и седам возила чак осам сати гасили су пожар у згради која има 20 станова. Када је избио преко 30 становника зграде је спавало.

"Одједном сам се тргао и остеио сам мирис дима. Да се боље изразим смрад. Изашао сам напоље и видео сам комшиницу која је напољу и која виче. А овамо из тога стана где је избио пожар ту је ватра избијала напоље да ту више није могло ништа да се ради, само да се седне и да се плаче", прича Стеван Хајек.

Сви становници су слабијег материјалног стања и углавном живе од социјалне помоћи или раде сезонске послове. Нико од њих није успео да спаси ништа од своје имовине.

"Ми смо сиромашни. Апсолутно смо можда најсиромашнија економија у Бачу, сада само баш оно... Зима иде у најгорем тренутку нам се десило. Да човек не може да поверује", жали се Андрија Суроп.

Љубица Хајек остала је без ичега.

"Изгорео ми је нови усисивач што ми је муж дигао на кредит, на три рате сам га исплатила. Нови телевизор. Три кауча, регал, два ормара робе, тепих. Све ми је изгорело. Немам ништа да обучем", прича Љубица.

Изгорело јој је и 30.000 динара: "Што сам ишла у групу од метлица, од јагода, од паприке. Скупљала сам за мене и за деду да имамо преко зиме."

Грађани Бача одмах су почели да доносе својим комшијама одећу и храну, а након пожара смештени су у свлачионицу спортске хале, одакле су током поподнева пребачени.

За породице које су остале без крова над главом пронађен је привремени смештај у карате клубу у Бачу. Црвени крст Војводине обезбедио је лежајеве, има их преко 30, а такође обезбеђена су и средства личне хигијене, хран и одећа, јер ови људи су остали без свега што су имали.

Из Општине Бач најављују и трајно решење питања становања ових породица.

"Бићете сведоци да ћемо у што скорије време започети изградњу новог објекта где ће људи који су ноћас изгубили свој дом добити нови одговарајући објекат", обећава председник Општине Бач Стева Панић.

Сумња се да је узрок пожара људски фактор, што ће утврдити истрага.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи