Читај ми!

За убиство професора у парку 12 година затвoра

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 12 година затвора Алена Метовића, јер је у јулу 2017. године, пијан у парку на Вождовцу, на смрт претукао професора математике Данила Богданова, након свађе због 5.000 динара.

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом је Метовић осуђен због кривичног дела убиство, наводи се у пресуди објављеној на сајту Апелационог суда.

Метовић је осуђен 1. јула 2017. године у парку на Вождовцу у стању "једноставне алкохолне опијености тешког степена, услед које су његове способности схватања значаја дела и могућност управљања поступцима биле битно смањене, лишио живота оштећеног Данила Богданова".

До убиства је дошло након што су Метовић, за којег медији пишу да је био бескућник, Богданов и С. М. заједно пили алкохолна пића, када је између окривљеног и Богданова дошло до расправе око 5.000 динара које је Богаданов наводно дуговао Метовићу.

Метовић је тада песницом задао најмање три ударца у главу Богданову, који је пао на земљу, а овај је наставио да га шутира у главу, па му је нанео повреде тешке и опасне по живот.

Након што је, како пише у пресуди, Богданов преминуо, Метовић је његово тело одвукао на оближњи душек (на којем је према писању медија Метовић спавао у парку).

 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво