Читај ми!

Ухапшени припадници групе "Левијатан"

Полиција је у Београду ухапсила шесторицу припадника групе "Левијатан", због сумње да су претили и претукли оштећеног од којег су тражили да се у видео-снимку извини за коментар који је оставио на Фејсбуку. Тужилаштво предложило да се осумњиченима одреди притвор.

По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, задржавање у трајању до 48 часова одређено је јуче осумњиченима К. Б., С. Н., П. М., Т. З., Б. М. и Л. У., због сумње на насилничко понашање. Осумњичени К. Б. терети се за угрожавање сигурности.

Према наводима кривичне пријаве, шесторица осумњичених, који су припадници групе "Левијатан", 2. октобра су на углу улица Милутина Ускоковића и Косте Абрашевића у Београду срели оштећеног М. Б. од кога су захтевали да, док га снимају камером телефона, изговори речи које су они од њега тражили.

Оштећени је то одбио, да би га осумњичени К. Б. отвореном шаком ударио у пределу главе услед чега је оштећени пао, наводи тужилаштво у саопштењу.

Потом су, како се наводи у пријави, и остали осумњичени рукама и ногама задали више удараца у пределу главе и тела оштећеног, упућујући му и претње.

Након тога, 4. октобра, осумњичени К. Б. је телефоном позвао оштећеног М. Б., упутивши му различите претње и захтевајући да на Фејсбуку објави снимак у којем се извињава за коментар који је на овој друштвеној мрежи раније оставио у вези деловањем групе "Левијатан".

Осумњичени су данас саслушани, након чега је тужилаштво предложило да Први основни суд у Београду према К. Б., П. М., Т. З., Б. М. и Л. У. одреди притвор због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, а према К. Б. и због постојања околности које указују да ће у кратком периоду поновити кривично дело.

Фондација "Левијатан" представља групу која за себе каже да се бори против злостављања животиња, али и збрињавањем напуштених.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије