Читај ми!

Експресна смена у Приштини, саветник отпуштен због хероина

Енис Ћерка именован је за саветника косовског министра правде и експресно отпуштен, пошто је био осумњичен да је умешан у шверц 113 килограма дроге у децембру 2018. године, јављају косовски медији.

Кабинет министра правде Сељима Сељимија прихватио је да је "Енис Ћерка именован за спољног саветника министарства правде" и да је "одлука потписана и отишла у администрацију као и свака друга", пеноси Коха диторе.

Из министарства правде навели су да је Ћерка именовани спољни саветник након што је против њега обустављена истрага.

Ћерка је постао познат јавности када је ухапшен на македонској граници, јер је у возилу којим је управљао било 113 килограма хероина. Медији су тада известили да је радио као возач у косовском бироу осигурања, на челу са Ганијем Тачијем, братом косовског председника Хашима Тачија.

Ипак, отпуштен је пошто су косовски медији објавили да је био осумњичен за шверц хероина. 

Суд је Ћерки одредио месец дана притвора, али су он и још двојица осумњичених - његов брат Селим Ћерка и Гент Сељаци, пуштени из притвора недељу дана касније, са налогом да се јављају полицијској станици.

Енис и Сељим Ћерка и Гент Сељаци нису обухваћени оптужницом против групе ухапшених, ухваћених са 113 килограма дроге.

О овом случају покренут је судски поступак у Основном суду у Приштини, и то против осумњичених Џемаиља Шаље, Садика Шаље, Искендера Салле, Аљбана Гашија и Љабинота Зенељаја.