Том Гаши и Фатон Кљинаку одбили позив Специјалног суда

Специјални суд позвао је адвоката Организације ратних ветерана ОВК Тома Гашија и секретара те организације Фатона Кљинакуа, али су они поручили да се неће одазвати том позиву, преноси "Коха".

Том Гаши је на Фејсбуку написао да, као што Специјални суд не признају недавно ухапшени Хисни Гуцати и Насим Харадинај, тако га не признају ни он, ни Фатон Кљинаку.

"Изгледа да полицији Специјалног тужилаштва у Хагу није јасно да Насим Харадинај и Хисни Гуцати не признају Специјални суд, баш као што га не признаје ни Фатон Кљинаку. Пре неколико тренутака, полиција Специјалног тужилаштва у Хагу затражила је да се ја, као адвокат ОРВ ОВК, јавим полицији Еулекса у Косову Пољу заједно са Фатоном Кљинакуом. Нећу се одазвати овом позиву, јер не признајем и нећу признати Специјални суд", написао је Гаши.

По његовом мишљењу, Специјални суд је "изгубио разум" тиме што жели да хапси адвокате који бране ветеране ОВК, преноси Косово онлајн.

"Вечерас ћемо се видети или у телевизијској дебати или ћемо Фатон Кљинаку и ја разговарати о националним питањима у Хагу са Насимом Харадинајем", написао је Гаши.

У недавној акцији припадника Еулекса ухапшени су и у Хаг спроведени председник и заменик председника ОРВ ОВК Хисни Гуцати и Насим Харадинај под сумњом да су "ометали спровођење правде".

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво