У камиону курирске службе резани дуван и фирмирана гардероба без документације

На путу Мерошина - Ново Село у камиону курирске службе шабачких регистарских ознака, откривено је око 30 килограма резаног дувана, и гардероба без документације, саопштено је из Управе царина.

У камиону који је био на путу из Београда ка Нишу пронађено је око 30 килограма резаног дувана, преко 100 зимских јакни, прслука и дуксерица, као и више од 50 пари патика робних марки "најк", "адидас", "пума" и "рибок" без било какве пропратне документације.

"Због немогућности детаљног прегледа на лицу места, камион је допраћен до централног магацина курирске службе у Нишу, где је комплетна пошиљка истоварена, а спорна роба биће задржана до окончања прекршајног поступка покренутог против курирске службе пред надлежним судом", наводи се у саопштењу Управе царина.

Из Управе царина подсећају да након прошлогодишњих измена Закон о поштанским услугама  предвиђа већу одговорност за курирске оператере и да он има обавезу да тражи на увид личну документацију пошиљаоца, што раније није био случај.

"Наиме, прекршајна пријава се раније подносила на име пошиљаоца које је често било измишљено. Сада уколико оператер прими сумњиву пошиљку на превоз, а није проверио стварни идентитет пошиљаоца, одговорност за прекршај ће сносити он сам тј. курирска служба", наводи се у саопштењу Управе царина.

Оцењују да су измене Закона о поштанским услугама које предвиђају већу одговорност курирских оператера један од начина да се стане на пут нелегалној трговини преко интернета.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи