Портпарол Специјалног суда за злочине ОВК: Објављивање сведочења покушај минирања правде

Кристофер Бенет, портпарол Специјалног суда за злочине ОВК у Хагу, сматра да се Удружење ратних ветерана ОВК више пута упустило у активности које су, како верује, усмерене на минирање доличне примене правде.

Кристофер Бенет у изјави достављеној медијима наводи да је током прошлих неколико недеља, његова канцеларија примила многа питања од новинара о изјавама које је дало Удружење ратних ветерана ОВК, а које се, истиче, више пута упустило у активности које су, како верује, усмерене на минирање доличне примене правде.

"У то исто време сам приметио хвале вредни професионализам и морални интегритет косовских новинара и других коментатора у јавности, од којих су многи јасно рекли како такве активности минирају владавину закона и курс правде", напоменуо је портпарол Специјалног суда за злочине ОВК.

Бенет је у изјави похвалио "моралне новинаре широм Косова" који су одбили да публикују документе које су добили, као и многе новинаре који су суду добровољно предали документе које су примили од стране Удружења ветерана ОВК и јавно назначили да би суделовање у дељењу таквих информација могло да представља кривично дело по Кривичном законику Косова.

"Специјализовано тужилаштво је посвећено истрази и кривичном гоњењу појединаца који су починили таква кривична дела, укључујући откривање идентитета лица која би могла да буду позвана на суд или било каквих информација која могу да доведу до њихове идентификације", напоменуо је Кристофер Бенет.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво