Нападачи на Борка Стефановића осуђени на вишегодишње казне затвора

Судско веће Вишег суда у Крушевцу осудио је Милоша Шапоњића на јединствену казну од четири године затвора, а Марка Живковића и Данијела Гмијовића на три и по године затвора због напада на потпредседника Странке слободе и правде Борка Стефановића и активисту Бобана Јовановића новембра 2018. године.

Судско веће Вишег суда у Крушевцу усвојило је предлог тужилаштва и за кривично дело насилничко понашање на јавном скупу – напада на Борка Стефановића и активисте осудило је Милоша Шапоњића, Марка Живковића и Данијела Гмијовића на појединачне казне од три и по године затвора.

Окривљеном Шапоњићу уз то је, за друго кривично дело, напад на службено лице у вршењу службене дужности, изречено и додатних осам месеци затвора, па га је суд осудио на јединствену казну од четири године.

Изрицању пресуде у Вишем суду у Крушевцу присуствовао је само оштећени Бобан Јовановић.

"Нисмо задовољни са одлуком суда, јер сматрамо да је ово био покушај убиства Борка Стефановића и мене на заједничком скупу који смо организовали у Расаднику. Казне које су добили, које су предложене, су запањујуће мале, поготову што се за првооптуженог Шапоњића ради да је напао и службено лице", навео је Јовановић.

Виши суд у Крушевцу пресуду је изрекао годину и по дана после подизања оптужнице и шест месеци од почетка поновљеног суђења, због изузећа судије.