Суд одбио да oдреди притвор Миладину Ковачевићу

Први основни суд у Београду одбио је предлог тужиоца да одреди притвор Миладину Ковачевићу осумњиченом за претње девојци Т. Т. (26) пре три дана у центру Београда, тако да ће се он у даљем току поступка бранити са слободе.

Суд му је међутим одредио меру забране приласка и комуницирања са Т. Т. и њеном рођаком, која је била сведок инцидента, рекла је Танјугу портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење судије за претходни поступак тужилаштво има право да уложи жалбу кривичном ванпретресном већу суда.

Ковачевић је претходно на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду у целости негирао да је претио девојци.

У својој одбрани је навео да се видео са Т. Т, али да јој те вечери није претио нити јој је нанео повреде. Након што је детаљно описао како се оштећена понашала и шта се све догађало, није желео да одговара на питања заменика тужиоца, навело је тужилаштво раније у саопштењу.

Ковачевић се терети за кривична дела угрожавање сигурности и злостављање и мучење, речено је Танјугу у петак у тужилаштву.

Девојка која је пријавила његово понашање у петак је тужилаштву доставила "повредну листу", а тужилаштво је најавило да ће наложити вештачење тих повреда.

Такође, у даљем току кривичног поступка тужилаштво намерава да испита и оштећену девојку, као и њену рођаку код које је побегла након свађе с Ковачевићем.

Тужилаштво ће прегледати видео-записе и предузети и све друге доказне радње, а ради правилног утврђивања чињеничног стања.

Након тога ће донети коначну одлуку и обавестити јавност о даљем току поступка, каже се у саопштењу.