Осумњиченима за помагање насилнику из Новог Сада одређен притвор

Виши суд у Новом Саду одредио је, на предлог тужилаштва, притвор до 30 дана према О. Л. и Л. В, који се сумњиче за учешће у случају бруталног пребијања М.М. (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

Они су претходно саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, након чега је тужилаштво предложило да им се одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би у кратком року поноволи кривично дело.

Суд је овај предлог усвојио и одредио им притвор, речено је Танјугу у новосадском Вишем тужилаштву.

Један од окривљених се терети за кривично дело учествовање у тучи, а други за помоћ учиниоцу након изврсеног кривичног дела, док се главни осумњичени Иван Kонтић (30), који је за сада у бекству, терети за покушај убиства М.М.

Kонтић је под истрагом због кривичног дела убиство у покушају.

С обзиром да је у бекству, за њим је расписана међународна потерница, саопштили су раније званичници МУП-а.

Новосадска полиција је у суботу саопштила да се Kонтић сумњичи да је 28-годишњем младићу задао више удараца у пределу главе и тела, услед чега је он изгубио свест, а након тога му је поломио обе подлактице.

Овај случај изазвао је велику пажњу јавности након што је крајем прошле седмице на друштвеним мрежама објављен видео снимак на коме се види брутално пребијање младића којег је насилник из све снаге ударао песницама у главу, а затим му ломио руке док је младић лежао онесвешћен.

Kонтић је дипломирани је правник, сада приправник у адвкатској канцеларији у Новом Саду.