Кријумчарима Албанаца преко Тисе 47 година затвора

Специјални суд у Београду осудио је на укупно 47 година затвора девет оптужених за кријумчарење Албанаца са Косова и Метохије у Мађарску преко реке Тисе.

Током криминалних радњи од 11. до 14. октобра 2009. године, у Тиси се утопило 15 од 18 илегалних албанских миграната, док је троје успело да се спасе.

Од тог броја, 11 миграната се утопило у Тиси, највероватније на подручју Мађарске, док тела четири мигранта након потонућа чамца нису пронађена, а три мигранта су спасена, наводи се у пресуди.

Апелациони суд је, како се наводи у одлуци објављеној на сајту суда, одбио жалбе тужилаштва и одбране и потврдио пресуду Специјалног суда из марта прошле године, којом је Ј. Ђ. осуђен на девет година затвора као организатор групе кријумчара људи.

Г. М. добио је пет и по година затвора, Д. Б. пет, Р. Д. пет година и осам месеци, А. Ш. и Ј. К. по три године, А. И. три године и осам месеци, а А. И. три године и четири месеца.

Они су осуђени због кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Ј. К. је правоснажно ослобођен од оптужби.

Илегални мигранти су најпре пребацивани са Косова и Метохије до Кончуља, а затим до Суботице, где су скривани у објектима илегалног смештаја, одакле су у погодном тренутку илегално пребацивани у Мађарску преко Тисе и граничних прелаза Хоргош и Келебија.

Од 15 илегалних миграната који су се утопили покушавајући да пређу у Мађарску, половина преминулих била су деца узраста од годину дана па навише, док другу половину преминулих чине њихови родитељи, такође млађи људи, писали су медији након трагедије.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи