Кренуо на одмор с кокаином у камену, заустављен на Градини

Цариници су, у сарадњи с полицијом на прелазу Градина, спречили покушај једног путника да прокријумчари више врста наркотика, међу којима и кокаин у камену који се ретко виђа, саопштила је Управа царина Србије.

Грумен кокаина тежак 83,14 грама одликује се изванредном чистоћом (преко 90 одсто), што потврђује и изјава путника који је рекао да је грам те дроге у Белгији плаћао 32 евра, док цариници сматрају да је то ниска цена за кокаин такве чистоће.

Наводи се да је дрога откривена када је на ред за редовну излазну контролу дошла наизглед обична "опел корса", белгијских регистарских ознака.

Њом су из Белгије ка Турској путовала двојица тридесетогодишњака, иначе белгијски држављани турске националности.

Иако су изјавили да са собом не носе ништа сем личних ствари, цариници су детаљним прегледом аутомобила установили да се у једној страници гепека, иза тапацирунга, налазе скривени наркотици. 

Управа царина саопштава да је одговорност за кријумчарење пронађене дроге преузео возач аутомобила који је цариницима рекао да је кренуо на одмор и да су откривени наркотици намењени за личне потребе. 

Поред кокаина у камену, путник који је ухваћен у покушају кријумчарења, на одмор је понео и непуних осам грама хашиша, као и шест грама марихуане. 

Марихуана коју су цариници пронашли код овог путника такође спада у скупље верзије тог наркотика, јер је реч о AMG марихуани (удео THC-а може бити и до 22 одсто), чији грам у Холандији кошта око 10 евра, навела је Управа царина.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи