Милутин Јеличић Јутка осуђен на три месеца затвора, Марија Лукић: Задовољна сам

Првостепеном пресудом Основног суда у Крушевцу, Милутин Јеличић Јутка осуђен је на три месеца затвора. Рок за жалбу на пресуду је осам дана.

Основни суд у Крушевцу донео је пресуду да је Милутин Јеличић Јутка, бивши председник општине Брус, крив за недозвољене полне радње према својој секретарици Марији Лукић у периоду од 2015. до 2016. године.

Милутин Јеличић био је на данашњем рочишту, али и не у време изрицања пресуде. 

"Морам да кажем да сам задовољна заиста без обзира што је ослобођен за друго кривично дело, тј. осуђен је за теже, а ослобођен за полно узнемиравање јер, да не бисмо пролонгирали поступак, нисмо инсистирали на вештачењу другог телефона. Све у свему, драго ми је да се коначно завршило и да је проглашен кривим", рекла је Марија Лукић.

Адвокат Боривоје Боровић, бранилац Лукићеве, рекао је да је одлуку донео један од бољих основних судова у Србији, Основни суд у Крушевцу.

"Правда за Марију је врло важна, то је најважнији део поступка и ово је прва жена у Србији која је успела да у затвор спакује једног моћника који се позивао на највише органе ове власти мислећи да ће га заштити пред судом", поручио је Боровић новинарима након изрицања пресуде. 

Пресуди су данас претходиле завршне речи свих страна у поступку на главном претресу, који је претходног месеца два пута одлаган због недоласка Јеличића и адвоката.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво