Случај "Јовањица" - притвор за још седам осумњичених

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 90 дана за седам окривљених у наставку истраге привредног друштва "Јовањица", који су ухапшени у среду као припадници организоване криминалне групе, која је производила марихуану.

Већинском власнику "Јовањице" Предрагу Колувији, као још осморици ухапшених у новембру 2019. Специјални суд је претходно продужио притвор за још 60 дана.

Притвор је одређен за припаднике МУП и БИА - А. Т. и Б. Р. , Р. Б., М. К и З. Б, као и М. Т. и С. М. због постојања особитих околности које указују да би могли да утичу на сведоке.

На ово решење којеј је донео судија за претходни поступак окривљени и њихови браниоци имају право да уложе жалбу, рекла је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.

Девети осумњичени у овом случају је у бекству, саопштено је у среду из Тужилаштва за организовани криминал.

Сумња се да су они извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Тужилаштво је у среду саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривичина дела по налогу организатора који се већ налази у притвору, Предрага Колуивије који је и већински власник "Јовањице".

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.