Министарство: Инспектор утврдио неправилности пре пожара на стоваришту у Пожаревцу

Министарство заштите животне средине је саопштило да ће у току дана на место пожара на стоваришту у Пожаревцу изаћи тужилац са надлежним службама како би утврдили разлоге због којих је дошло до пожара и одговорност за угрожавање животне средине и здравља људи.

Поводом пожара који је избио јуче у Пожаревцу на стоваришту пластичног отпада "Еколукс", Министарство заштите животне средине је саопштило да је локални инспектор пре избијања пожара боравио у редовном надзору и утврдио одређене неправилности које је оператер био дужан да отклони.

"По избијању пожара, инспектор заштите животне средине ангажовао је надлежне службе и истовремено наредио оператеру да одмах организује мерење загађености ваздуха, како би се превентивно деловало у случају да гасови настали током пожара могу да угрозе локално становништво", пише у саопштењу.

У току дана, најављује министарство, на место догађаја изаћи ће тужилац са надлежним службама како би утврдили разлоге због којих је дошло до пожара и одговорност за угрожавање животне средине и здравља људи.

Поред једног мерног места за мерење загађености ваздуха у Пожаревцу, наложено је постављање два додатна мерна места.

Према процени, за сада нема опасности по становнике Пожаревца због насталог загађења у индустријској зони, али се препоручује опрез, поручује Министарство.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво