Четири особе ухапшене због сумње да су оштетиле буџет Мајданпека за 3,7 милиона динара

Четири особе су ухапшене, а против још две особе поднете су кривичне пријаве, због сумње да су финансијским малверзацијама оштетили буџет Општине Мајданпек за 3.703.600 динара, саопштио је МУП.

Због сумње да су извршили кривично дело прање новца полиција је ухапсила Д. В. (1973), одговорно лице "ДВС КОМЕРЦ-2017" из Параћина, и тридесетпетогодишњег мушкарца из околине Параћина.

Ухапшен је и Љ. П. (1955), одговорно лице Рударског фудбалског клуба Мајаданпек, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, као и И. П. (1979), одговорно лице Општинског фудбалског савеза Мајданпек, осумњичен да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у подстрекавању.

Због сумње да су извршили кривично дело прање новца, поднете су кривичне пријаве и против четрдесетдеветогодишњег мушкарца из Јагодине и четрдесетседмогодишњака из Параћина.

Сумња се да су Љ. П. и И. П., у временском периоду од 09.03.2017. до 09.03.2020. године, новац добијен из редовних и ванредних средстава буџета Општине Мајданпек, уплаћивали са рачуна Рударског фудбалског клуба "Мајданпек", у укупном износу од 3.703.600 динара, предузећима који су у власништву четрдесетседмогодишњег мушкарца, на име фиктивних набавки спортске опреме и техничких средстава за тренинге.

Након тога, он је, како се сумња, тај новац усмеравао, по основу фиктивних откупа секундарних сировина и фиктивних уговора о позајмици, на свој текући рачун и рачуне Д. В. и четрдесетседмогодишњег мушкарца, који су одмах по примљеним уплатама подизали целокупне износе и предавали га назад четрдесетседмогодишњем мушкарцу, који је новац враћао уплатиоцима уз задржавање провизије за себе.

Осумњиченим Д. В., Љ. П. и И. П. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.