Приведени младићи који су носили српску заставу на Газиместану

Након парастоса на Газиместану, припадници косовске полиције привели су па убрзо пустили двојицу младића који су носили српску заставу.

Како јавља репортер РТВ КиМ, на изласку из спомен комплекса двојица младића из Лапљег Села, од око 20 година, покошкала су се са полицајима због ношења српске заставе, након чега су их припадници специјалних јединица полиције увели у аутомобил и кренули са њима пут Приштине.

Убрзо потом, они су пуштени, незванично сазнаје РТВ КиМ.

Полиција је против њих применила физичку силу, а ослобођени су недалеко од Газиместана и тренутно се налазе на прегледу у Дому здравља у Грачаници.

Других инцидената није било.

Поводом хапшења српских младића, огласио се директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он каже да је пребијање двојице српских младића због истицања српске заставе поводом Видовдана манифестација институционалног насиља Приштине и страховладе која свима, осим Албанцима, ускраћује право на национални понос и припадност.

"Оваквим бестијалним поступањем због истицања националних симбола, на један од највећих српских празника, најдиректније су нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба на Косову и Метохији", истакао је Ђурић.

Навео је да су међународни представници на Косову и Метохији дужни да дају одговор на питање: "зашто је албанским екстремистима дозвољено оно што никоме другоме у цивилизованом свету није, и зашто се насилницима у нашој јужној покрајини већ две деценије гледа кроз прсте?"

Таква политика двоструких аршина је, каже, и довела до тога да су малобројни Срби преостали да живе на Косову и Метохији данас третирани не само као грађани другог реда, већ као инфериорна бића која се могу некажњено тући и злостављати.

"Очекујем да српски политички представници у Приштини заузму најчвршћи став поводом овог срамног инцидента и да ултимативно захтевају кажњавање одговорних полицајаца злостављача", напоменуо је Ђурић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво