Опљачкана повратничка породица Ранка Бичанина у селу Велико Крушево

Нови напад на имовину Срба на Косову десио се у селу Велико Крушево, надомак Клине, где је током протекле ноћи опљачкана повратничка породица Ранка Бичанина.

Како је за Косовооналајн потврдио председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарковић, Ранко је крађу приметио јутрос када је устао да нахрани стоку.

"На просторији у којом држи механизацију и алат поломљен је катанац и обијена су врата, а украден му је комбиновани млин за сточну храну, циклон за растурање ђубрива и бројни алат", рекао је Шарковић.

Нагласио је да је и овај случај пријављен Косовској полицији, али да до сада није откривен готово ниједан случај, нити су починиоци кажњени.

"Срби су по ко зна који пут на мети напада, што је веома лоша порука, не само у материјалном смислу, већ и када је безбедност у питању. Сама помисао да су лопови толико дрски да улазе у двориште и односе ствари улива додатни страх међу српским повратницима који с правом стрепе када ће се поново наћи на удару лопова", рекао је Шарчевић.

У селу Велико Крушево тренутно живи пет српских породица који су се на своја огњишта вратили 2010. године, а пре протеривања у јуну 1999. године, у овом селу било је око 40 српских домаћинстава.

 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво