Пожар у школи у Бачини код Варварина, сумња се да је подметнут

У пожару који је избио јутрос у Основној школи "Свети Сава" у Бачини код Варварина изгореле су две просторије, а горњи спрат и фасада су делимично оштећени.

На срећу у пожару који је избио јутрос око 4 сата нема повређених.

Како је РТС-у потврђено у полицији, ухапшени су М. Р. (1996) и С. Б. (1998), мештани села за које се основано сумња да су најпре провали у школу, а потом изазвали пожар.

Шта је био повод, као и под којим околностима је дошло до ватре сазнаће се после саслушања и утврђивања осталих чињеница.

Са овим случајем упознато је и Основно јавно тужилаштво у Крушевцу, надлежно за Општину Варварин.

На гашењу пожара била је ангажована ватрогасна јединица из Ћићевца, која је брзо реаговала и спречила да последице буду још веће.

Како је за РТС потврдио председник општине Варварин Војкан Пајић, у претходном периоду рађено је на комплетном реновирању 2.600 квадрата школских просторија и тај посао требало је да буде завршен ових дана.

У једној од просторија које су изгореле била је школска библиотека. Процењује се да је изгорело око 4.000 књига, међу њима и један број примерака које је ова сеоска школа пре три године добила у програмској акцији "Књига солидарности" Радио Београда.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво