Напад на још једног српског повратника

Повратника у селу Опрашке код Истока Петка Милетића физички је претучен и нанете му телесне повреде, због којих му је у локалној амбуланти указана медицинска помоћ.

Вест о нападу објавио је министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић на свом Твитер налогу, уз фотографије повређеног Милетића.

Милетић је са својом породицом једини српски повратник у селу Опрашке. Јавтић је навео да је инцидент пријављен полицији.

Малиша Ђурић, председник Привременог органа општине Исток, рекао је за РТС да су Милетића напали Албанци који су на његовом шумском имању илегално секли дрва.

Када је покушао да им укаже да се ради о његовом поседу, напали су га.

Крајем маја физички је нападнут повратник Миодраг Сташић у Дреновцу код Клине. Навео је да га је напао Албанац.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић саопштио је да се у протеклих неколико месеци догодило око стотину напада на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији, пред очима незаинтересоване међународне заједнице. 

"Данашњи дан сепаратисти на Косову и Метохији славе као дан ослобођења, а управо су пребијањем Петка Милетића још једном показали да слобода за њих значи право да тлаче и угњетавају незаштићене и да је једина ствар које су се ослободили обавеза да поштују принципе човечности и толеранције", наводи се у саопштењу Марка Ђурића. 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара