Ухапшено осморо осумњичених за малверзације у Дечјем парку у Прешеву

Полиција је ухапсила осам особа због сумње да су малверзацијама приликом извођења радова у Дечјем парку у Прешеву оштетили Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу за око два милиона динара, саопштио је МУП.

Због сумње на злоупотребу службеног положаја, ухапшен је М. К. (1978), надзорни орган ЦИП-а из Београда, док су због сумње на злоупотребу положаја одговорног лица ухапшени Д. М. (1984), одговорно лице привредног друштва "Дим енерџи" из Пирота, П. П. (1970), одговорно лице за извођење радова, и А. Б. (1977), одговорно лице привредног друштва "Тоблер скеле" из Прешева.

Полиција је ухапсила и Н. Л. (1987), стварног власника привредног друштва "B&L Planet" из Прешева, због злоупотреба положаја одговорног лица у помагању, као и С. Б. (1975), И. А. (1960) и П. М. (1987), чланове Комисије за јавне набавке Општине Прешево, који се терете за злоупотребе у вези са јавном набавком.

Сумња се да су М. К., Д. М. и П. П. оверили документа којима се потврђује да је део радова за осветљење у Дечјем парку био изведен, иако радови нису реализовани, упркос томе што је Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу за тај посао исплатило 1.512.110 динара.

Осумњичени С. Б., И. А. и П. М. се терете да су прошле године спровели јавну набавку за изградњу фонтане у дечјем парку Прешево и изабрали за извођаче радова А. Б. и Н. Л., иако су знали да је 2018. године спроведена јавна набавка за тај посао и закључен уговор са извођачем радова.

Како се сумња, А. Б. и Н. Л. су за извођење прве фазе радова на изградњи фонтане наплатили десетоструко већу цену од оне из пројекта и просечне тржишне цене, чиме су оштетили Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу у износу око 474.290 динара.
Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи